Hoppa till sidans innehåll

IK Eker Örebro – Norrby SK dam 0-5 (0-0

15 JUN 2014 21:28
Bussen styrde mot Örebro på söndagsmorgonen och match mot bottenlaget IK Eker stod på schemat.
  • Skapad: 15 JUN 2014 21:28

Som vanligt är man flitig med anteckningsblocket i matchinledningen inser snart att om man ska skriva upp alla målchanser så blir referatet lika långt som Ebbas bortförklaring till försovningen.

 

Linea får första heta chansen efter en hörna när hon med en hästspark skickar bollen tätt utanför krysset i matchinledningen. I 25:e min slår Becca ett inlägg som Fine möter med volley bollen går tätt över. I 30:e minuten spelar Malin fram Linda som får friläge med målisen räddar returen går ut till Linda som åter träffar mv. Halvleken slutar 0-0, känslan var att vi borde haft ledningen med 2-3 mål.

 

Vi ändrar ingenting inför andra utan är säkra på att det kommer att lossna. 5 min in på andra drar Becca iväg på en soloresa genom motståndarna, släpper bollen till Ebba som blir nersparkad och domaren pekar på straffpunkten för första gången i år! Nike som gör sin första match för säsongen kliver fram och rullar in 0-1 stensäkert.

 

Resten av matchen blir en lång kavalkad av NSK-chanser bl.a. träffar Hanna ribban och Ebba träffar stolpen. I 67:e min spelar Malin fram Linda som löper sig fri lobbar över mv och kan rulla in 0-2 i öppet mål. Efter det målet känns det ganska lugnt Eker har inte skapat en enda målchans hittills så det känns inte som dom ska kunna göra två mål. Linda gör även 0-3 framspelad av Becca. I 77:e minuten är det dags för Becca att återigen bjuda upp motståndarna till dans efter att snurrat upp ett antal motståndare kommer hon i ett friläge och rullar behärskat in 0-4, så gör en spelare som är i ”stimmet”.

 

Med några minuter kvar börjar Becca snurra igen men då tröttnar en Ekerspelare och sparkar bort fötterna på henne och domaren pekar återigen på straffpunkten!!! (dra på trissor) Becca får förtroendet att själv ta hand om straffen och rullar in 0-5 efter backen.

 

Vi vinner matchen med god marginal, trots det kunde vi gjort betydligt fler mål, men det finns alltid en risk att matchen tippar över åt motståndarna om dom får in första målet när vi bränner chans på chans. Extra beröm till Malin som gör debut i div 3 med NSK, Malin vinner otroligt mycket boll och vårdar bollen och slår öppnande passningar. Även beröm till Beccas 2:a halvlek. Backlinjen sköter sig återigen prickfritt.

Skribent: Magnus Eriksson

Postadress:
Norrby SK - Fotboll
Box 24
73321 Sala

Kontakt:
Tel: 022453031
E-post: norrbysportklubb@gma...

wallers

TKS

skuggansåkeri

liljas

ollejonsson

myway-natti

lemaco

intersport

imperiafastigheter

åkrahallen

hic

ewerlöfs

e-l-mark

dekalbolaget

biobränsle

apotea

andersers

ae-mark

abkarlhedin