Hoppa till sidans innehåll

Norrby SK dam– Adolfsberg IK 7-0 (2-0)

10 JUN 2014 23:26
Superlördagen på ett Liden som badar i solsken inleds med en storvinst för damlaget.
  • Uppdaterad: 15 JUN 2014 21:32

Det var ett taggat damlag som samlades på förmiddagen för att ta emot Örebro-laget Adolfsbergs IK. Att Allehanda skrivit upp matchen och att vi vid seger skulle kliva upp i serieledning i div 3 var ju inte något som gjorde det svårare att tända till.

 

Vi tar tag i matchen från start och matchens första jättechans får Tilda på en hörna , avslutet går tvär utanför. Nästa jättechans fått Linda som i ett friläge får bollen för långt ifrån sig, detta sker i den 5:e minuten. Nästa friläge får Emma som avslutar tätt utanför, i 14:e minuten blir det för mycket av det goda då både Becca och Emilia kommer fria och springer i vägen för varandra. I 15:e min spelar Linda snyggt in till Emilia som inte får ordning på fötterna i avslutet. Nästa chans kommer återigen på en hörna som Emma nickar utanför i kanonläge.


Efter det rivstarten mattas vi av något och låter AIK sticka upp i några ströchanser. Man känner att det är ett sånt läge som det skulle kunna bli en kalldusch med en bortaledning. I 37:e minuten får vi äntligen besöka den gröna postlådan och fiska upp nummer 1 och hänga på hemmaspiken. Det efter att Nina vunnit boll och rullat tillbaka till Monika som nyper till med en sträckt vrist efter backen , otagbart för målvakten. Ett äkta Lindermål!

2 min senare ringer det igen efter att Emma vunnit boll mot 2 försvarare och serverar Becca som tar emot och trycker in 2-0. Det var målen som fick ketchupflaskan att gå i topp som Peter L skulle sagt. Efter några minuter av andra spelar Ebba fram Becca som kommer fri,,,,,stannar upp och bjuder upp till dans ett steg framåt och två tillbaka och några i sidled sen skickade hon in bollen till 3-0.


Efter det går vi ner oss igen och det händer ingenting förns minut 75 då Adela som gör div 3-debut vinner bollen och serverar Emilia E som nyper till på ett tillslag från ytterkant av straffområdet och bollen går upp i närmsta krysset. Emilias första div3-mål, och tränarna står och jämför ståpäls!

2 min senare är det dags för Becca att göra sitt 3:e för dagen mycket snyggt framspelad av Emila så kan hon bara sätta pannan till i öppet mål 5-0 fladdrar i vinden på jumbotronen. Nu är det dags för Ebba att ha huvudrollen resten av matchen i minut 44 får hon iväg en häxpipa som träffar ribban, minuten efter spelar Emma fram Ebba som placerar in 6-0. På övertid fastställer hon även slutresultatet till 7-0 efter av Becca spelat fram henne och Ebba placerar återigen in bollen behärskat.

Totalt sätt var vi tämligen överlägsna motståndarna men det kan i alla fall smyga på sig lite stress när vi inte får in bollen, men så snart 1:an sitter så känns det lugnt. Efter matchen tar vi sikte på grillen där man hann med både en McHåkan och en 150g SuperSonny med pinsamt mycket dressing!

Skribent: Magnus Eriksson

Postadress:
Norrby SK - Fotboll
Box 24
73321 Sala

Kontakt:
Tel: 022453031
E-post: norrbysportklubb@gma...

wallers

TKS

skuggansåkeri

liljas

ollejonsson

myway-natti

lemaco

intersport

imperiafastigheter

åkrahallen

hic

ewerlöfs

e-l-mark

dekalbolaget

biobränsle

apotea

andersers

ae-mark

abkarlhedin