Hoppa till sidans innehåll

Träningsmatcher

16 MAR 2013 21:04
Herrarna ångar på och damerna imponerar
  • Skapad: 16 MAR 2013 21:04

  

NSK-Heby 6-3

Ett offensivt satsande Norrby besegrade närmsta grannen, Heby AIF, med 6-3.(Enligt vägskylten vid utfarten från Norrbyliden är det 1 km kortare till Heby än Sala). Hursomhelst öppnade NSK lite avvaktande och försiktigt för att sedan jobba sig in matchen och göra 2-0 innan Heby reducerar strax innan paus på en straff. Norrby bestämmer sig i halvtidsvilan för att fortsätta med ett högt tempo, för att kunna köra slut på Hebyspelarna. Norrby lyckas med planen och går ifrån till 6-1 innan båda lagen tar slut och matchen blir väldigt svängig. Heby lyckas i matchens slutdel göra två mål och hyfsa till siffrorna. Mycket skönt att NSK skapar så många chanser och att laget följer uppgjorda planer. Nu får batterierna laddas till seriepremiären 28 april mot Skultuna.

NSK-Sätra 2-1

Så har vi lirat ett derby igen. Matchen började i ett lågt tempo och första målet kom efter ca 30 minuter. Calle blir snyggt framspelad av Daniel Ekman och avancerar mot mål, drar målvakten för att sedan spela fram Becker som helt ren petar in 1-0. Sätra kvitterar efter tveksamt försvarsarbete, då en sätraspelare får stå mitt framför mål och bredsida in bollen efter en hörna.I andra halvlek tar Norrby över då orken tar slut för motståndarna. Becker forcerar in sitt andra mål och målchanser skapas hela tiden .Laget har bra kontroll på matchen och med bättre förvaltade målchanser hade siffrorna sett annorlunda ut.

NSK-Skogsbo 5-6

Matchen spelades på en helvit plan efter att kung Bore beslutat att snön skulle vräka ner. Ett tappert försök att skrapa planen gjordes men det höll bara i ca. 20 minuter sedan var planen full med snö igen. Samtliga spelare bjöd till och genomförde matchen så gott det gick. Men det går inte att dra några riktiga och trovärdiga slutsatser av hur spelet såg ut men många målchanser skapades och fem förvaltades på bästa sätt. Försvarspelet visade sig dock ha en del utvecklingsmöjligheter, även om vädret hjälpte till med problemen som båda lagen hade i försvarsarbetet.

NSK-Ransta 1-5 (0-1)

NSK-Fanna 3-1(1-1)

Norrbys herrar är fortsatt obesegrade efter att ha vunnit mot Fanna med 3-1.NSK spelade kontrollerat med stort fokus på spelidén. Nisse vinner tidigt i matchen några dueller och kunde enkelt rulla in 1-0. Fanna har några vassa spelare som orsakar bekymmer för Norrbyförsvaret. Inte orättvist kvitterar Fanna på en hörna. Boström gör sedan på egen hand 2-1, efter att även han vunnit flera dueller för att sedan rulla in bollen i tomt mål. Matchkvalitén sjönk något i andra halvlek med chanser åt båda håll som resultat. Erik Wiklund i Norrbykassen höll dock rent och när sedan Gabbe snyggt knorrar in en frispark till 3-1 så punkteras matchen.

NSdK-Skogsbo 13-0

NSKd-Mockfjärd 9-0

NSKd-Säter 1-0

NSdK-Hällebybrunn 3-3

Heby-NSKd 0-7 (0-1,0-2,0-4)

 

NSK hittade snabbt tillbaka in på vinnarspåret igen efter förlusten senast mot IFK Västerås. Heby AIF var motståndare i Långfredagens match som slutade med klar NSK-seger, 7-0.
Matchen spelades 3x30 min och NSK hade ledningen med 1-0 efter den första "perioden". Hanna Maxe målskytt efter ett fint anfall. I den andra perioden var Heby tvugna att spela med 10 man eftersom de bara var elva från start och en spelare blev skadad. Rent logiskt tog NSK över allt mer och kunde också göra 2-0 genom nyförvärvet Linda Johannesson. Johanna Löfgren kom in och gjorde 3-0 innan andra periodens slut.
I den tredje perioden var det spel mot ett mål och NSK gjorde ytterligare fyra mål, tre av Johanna och ett av Linda. 7-0 slutade matchen och det var en mycket väl genomförd match av samtliga spelare.

IFK Västerås-NSKd 4-0 (0-0)

Det blev förlust mot seriekollegan IFK Västerås i säsongens andra träningsmatch. 4-0 till IFK blev det efter 0-0 i paus.
NSK började annars bra och första halvlek är klart godkänd. Men lite bättre skärpa i de avgörande passningarna och avsluten så hade NSK mycket väl kunnat gå till vila med en ledning. I andra halvlek var det en helt annan inställning och IFK kunde göra två ganska enkla mål i början av halvleken. NSK hade sedan några ströchanser men de riktigt heta uteblev. Istället kunde IFK göra både 3-0 och 4-0 innan domaren blåste av matchen.
Sammanfattningsvis var det här ingen bra insats av NSK men det är långt kvar till serien drar igång. Beröm till Hanna Maxe och Emma Löfgren samt 98-orna Caroline Ekman och Agnes Rosén som gjorde seniordebut.

P1010951

NSK-Morgongåva 3-1 (2-1)

Ny vinst för herrarna. Lite segt i starten men så småningom började samspelet fungera. Erik Boström kvitterar i mitten av första och Kenan gör 2-1 innan paus. Bättre insats i andra, Gärda nickar in sista målet efter hörna. Blir ett tufft men angenämt jobb att göra en startelva ur den här truppen.

NSKd- Fanna u 8-1(3-1)

Det blev en smakstart för Norrby i årets första träningsmatch när Enköpingslaget Fanna kom på besök till Lärkans konstgräs. 8-1 skrevs segersiffrorna till efter 3-1 ledning i paus.
NSK inledde tveksamt och var lite snurriga de första minuterna innan spelet kunde sätt sig. Sabina Håkansson inledde med att göra ett äkta hattrick innan den första halvtimmen hade gått men Fanna kunde reducera efter en hörna innan halvleken var slut.
I andra halvlek fortsatte Norrby att sätta tryck mot Fannas försvar och det gav resultat. Johanna Löfgren plockades upp från mittbacksplats till forward och kunde inom loppet av en kvart även hon göra ett äkta hattrick så att ledningen utökades till 6-1. Innan matchens slut gör även Nike Törnqvist ett mål och Sabina gör sitt fjärde.
En härlig prestation av hela laget och en kanonstart på träningsspelandet. Nästa helg väntar seriekollegan IFK Västerås.

 

NSK-Valskog 3-0 (3-0)

Matchen mot Valskog på lördagens förmiddag slutade med en 3-0 seger, efter samma siffror i halvtid. NSK började matchen på bästa sätt och gav aldrig Valskog chansen. Siffrorna hade kunnat vara större om skärpan hade varit bättre, ett stabilt spel lägger grunden för att chanser skapas. Fantastisk kul att spelet fungerar så pass bra när vi ligger efter en aning med lagbygget, vi har mycket kvar att gå igenom, så nu gäller det att vi fortsätter att utvecklas tillsammans. Två mål av Erik Boström, ett av Bohlin.
 

NSK-Vesta 2-2 (0-0)

Matchen slutade 2-2 där Eric Boström satte en frispark i krysset och Robert Bohlin forcerar in kvitteringen i slutet av matchen. Starkt av killarna att fullfölja matchen då den blev minst sagt konstig. Vesta startade klart bäst och hade det mesta av spelet i inledningen, dock utan att utnyttja övertaget till att skaffa sig något övertag i målprotokollet. Ju längre halvleken gick tog dock Norrby över mer och första halvlek slutade rättvist oavgjort. Vid något tillfälle visades Vestas tränare bort från laget. Tränaren hade starka åsikter hur domaren hanterade bedömningsnivån i matchen. Men då samme tränare vägrar att lämna laget så väntar givetvis domaren helt korrekt med att blåsa igång matchen. Efter en stunds fördröjning lämnar dock tränaren arenan med en hälsning till laget att dom ska bryta matchen. Laget bestämmer sig ändå för att fortsätta matchen. Den halvleken blir avslagen och konstig så den lämnar vi därhän. Information som inkommit säger att tränaren sa upp sig med omedelbar verkan. Vi får önska Vesta och deras f.d. tränare lycka till och att allt löser sig.

  

NSK-Tillberga 4-0 (1-0)

Herrarna besegrade Tillberga med 4-0 på ett soligt Lärkan idag. Ett stabilt spel verkade trötta ut motståndet (1-0 halvtid). Samtliga spelare genomför matchen på ett övertygande sätt. Den lilla "matchplanen" vi hade föll bra ut. Skönt att hålla nollan men vem kan stoppa Funken? Inte var det Tillberga iallafall. målskyttar: Mackan, Ekman, Funk och Sampe. På lördagens förmiddag började säsongens andra match och Tillberga stod för motståndet. Den lovande domarduon Lundgren/Falk visade att gammal är äldst och skipade total rättvisa på planen! Ett organiserat och stabilt spelande Norrby höll ett fast grepp om taktpinnen och lät inte Tillberga skapa så mycket mer än på Norrbys tekniska misstag. Delar av grundspelet börjar sitta och resultatet väntade då inte på sig. Skönt att skapa så pass många chanser och att få sätta dit 4 baljor. Utspritt på 4 olika målskyttar ( se statistik). Alla förtjänar beröm men insatser som sticker ut står Adam Funk och Petrus Andersson för.

 

 

 

Skribent: Stefan Andersson

Postadress:
Norrby SK - Fotboll
Box 24
73321 Sala

Kontakt:
Tel: 022453031
E-post: norrbysportklubb@gma...

wallers

TKS

skuggansåkeri

liljas

ollejonsson

myway-natti

lemaco

intersport

imperiafastigheter

åkrahallen

hic

ewerlöfs

e-l-mark

dekalbolaget

biobränsle

apotea

andersers

ae-mark

abkarlhedin