Hoppa till sidans innehåll

Västanfors - Norrby SK dam 1 - 2

17 MAJ 2014 10:02
Under torsdagskvällen var det dags för formstarka Norrby SK dam att spela sin tredje seriematch! Det var Västanfors som skulle försöka sätta stopp för Norrbys segertåg!
  • Uppdaterad: 17 MAJ 2014 10:09

Västanfors är ett mycket bra lag och ett fysiskt lag som har börjat starkt. Under Manges snack innan matchen så var han väldigt tydlig med att det laget som går ut med den rätta inställningen skulle bli det vinnande laget! Det var nått som tjejerna verkligen lyssnat på. Norrby startar matchen på bästa tänkbara sätt. redan efter 2min får vi en hörna. Becca slår en fin hörna som Emma når högst på och nickar in 0-1!


Efter bra slit och bra bolltempo så sjunker vi ner i deras långsamma tempo efter 15min! Dom kommer in mer och mer i matchen, spelar hårt och börjar vinna boll utan att skapa några riktigt farliga lägen. 20 min in i matchen får jag se nått jag aldrig har sett på en fotbollsplan! Mitt under pågående spel lyckas Tilda få av sig sin underställströja utan att ta av sig matchtröjan. Mycket imponerande!

 

Västanfors farligaste målchans kommer efter 21min! ett skott utifrån som tar i ribban! Matchen står och väger, dom fortsätter vinna boll men Norrby viker inte ner sig. Monika har en frispark i bra läge efter 34min. Efter 42 min jobbar Ebba åt sig bollen nere i höger hörnet och tråcklar sig förbi deras back och kan slå in bollen. strålande gjort men tyvärr ingen utdelning.


Halvtidsvila och Norrby leder med 0-1! Andra halvlek börjar som det första sluta. Västanfors är starka och stora på mitten, Becca och Nina gör ett bra jobb på mitten mitt som kämpar och sliter trotts mycket grisigt spel. Efter 56 min så jobbar Ebba åt sig bollen igen nere i högra hörnet och slår ett fint inspel efter marken som Emilia är så när att nå.


60 min in i matchen så vinner Linda bollen på vänsterkanten och skär in i bannan, lägger en djupledsboll som Emma gör en perfekt löpning på och kan lätt slå in sitt andra mål för kvällen mellan benen på målvakten! Västanfors höjer pressen och skapar lite lägen. I matchens sista minut så lyckas dom slå in 1-2! det uppstår lite panik i Norrby när Västanfors trycker på men tjejerna är duktiga och lyckas hålla undan!


Imponerande att tjejerna inte lägger nån energi i domarens insats utan fortsätter bara köra på. så agerar ett vinnarlag! Redan efter tre matcher skulle jag vilja sticka ut hakan och säga att Norrby har seriens bästa mittbackar! det är en fröjd för ögat att få se hur fint Tilda och Johanna spelar ihop! Emma gör sin bästa match hitintills med sina två mål! och Marilyn gör en väldigt bra match på högerbacken! Men åter igen vill jag lyfta fram hela laget, va ingen igår som gjorde en dålig match! de va laget Norrby som van den grisiga matchen!

Skribent: Dan Ring

Postadress:
Norrby SK - Fotboll
Box 24
73321 Sala

Kontakt:
Tel: 022453031
E-post: norrbysportklubb@gma...

wallers

TKS

skuggansåkeri

liljas

ollejonsson

myway-natti

lemaco

intersport

imperiafastigheter

åkrahallen

hic

ewerlöfs

e-l-mark

dekalbolaget

biobränsle

apotea

andersers

ae-mark

abkarlhedin